Blandat

 
Inte konstigt att Josefin ler stort. Denna fantastiskt stora squash väger 3 kilo och skördades för ett par veckor sedan. Josefin och Jonne håller fortfarande på att äta av den. 
 
Tomaterna mognar väldigt olika beroende på sort. Några plantor står nu på Josefins balkong och är mogna sedan någon vecka, men de som står ute på min altan börjar först nu att bli ätbara.
 
 
Nu har jag flyttat in tre krukor till mitt uterum och hoppas de orkar mogna.
 
  
Gullriset blommar jättefint nu.
 
Mitt ibland dessa tagetes har fläderplantan, som jag berättade om i våras, fått växa till sig. Jag trodde att den stod säkert med tanke på att rådjuren inte tycker om gula tagetes. MEN... Dessa djur lurade mig igen! Häromdagen fanns det ingen fläderplanta mer. Nya skott har satts inomhus.
 
 
Så till något mycket tråkigare. För 3-4 veckor sedan ringde en person som sa, att han ringde från Vasa Kredit och påstod att någon sökt lån i mitt namn. På min fråga vad jag gör åt det, erbjöd han sig att koppla över till säkerhetsavdelningen, vilket gick snabbt. Troligen samma man, var så deltagande och villie verkligen hjälpa mig. Han pratade på och sa att jag måste lämna mitt bankkort till dem(uppgav en adress inne i stan), och han kunde skicka en banktjänsteman,som legitimerade sig med en kod som jag fick. Fortsatt prat om, att luringar som är ute efter andras pengar kommer ofta tillbaka och förser sig på annat sätt. Då gick jag till dörren för att se om grannen var ute och vips, så stod en man innanför min dörr.Han skulle hämta mitt kort och kod i ett kuvert. Då vågade jag inte göra annat än han sa, eftersom jag inte visste om han skulle slå ner mig eller något annat. Samtidigt tänkte jag att spärra kortet genast. Mannen i telefonen pratade hela tiden och efter några minuter sa han tack och hej!
Då ringde jag grannen, som är polis, och han kom genast och hjälpte mig med allt som skulle göras - spärra kortet, polisanmälan mm. Morgonen efter såg jag på mitt bankkonto, att 2x5000 kr var uttagna. Då ringde också ett +39-nummer, men då la jag på liksom med flera samtal senare från privat nummer som den förste ringde från.
Om någon berättat detta innan det hände, så hade jag nog sagt att något sådant går inte jag på, men allt hände så snabbt och manipulerande. Tänk om de kunde använda sin skicklighet på ett bättre sätt!
Flera gånger efteråt har dessa samtal dykt upp, men då svarar jag inte. De olika poliser, som är inblandade i detta ärende är mycket hjälpsamma och trevliga. Nu försöker jag lägga allt detta bakom mig och gå vidare.
Någon klok person har sagt - Gjort är gjort - det är bara att gå vidare!  Man lär sig något även av misstagen
 
 
Något glatt till sist. Det här ä resterna av midsommaraftonens stora fina blandade sommarbukett, som jag fick då. När jag ser dessa blommor kommer jag ihåg hur trevligt vi hade hemma hos mig.