Lite av varje

 
Den skånska gåsen och den jämtländska rosen trivs gott tillsammans och är övervakade av nypon-rosen, som växer ur berget. Troligen flög en fågel över här för några år sedan och tappade ett frö, som trivdes i skrevan till synes utan jord. Däremellan breder en klätterhortensia ut sig på berget. 
 
Första omgången flädersaft är klar att hälla upp om ett par dagar och som du ser finns det gott om blommor kvar att göra mer saft av. Varje omgång tar fem dagar i kylskåp med omrörning varje dag. Sedan är det bara att sila och hälla upp i flaskor (eller i frysförpackningar och lägga i frysen). Lättsamt!
 
Den inbytta melonplantan har just nu två små embryon till vattenmelon. Den och en squashplanta får klätterstöd på ett par uttjänta trädgårdsstolar innan dessa förpassas till soptippen.
 
Igår var jag på Isabells 27-årsfest.
 
Hon bor i en liten studentlya och kan således inte ta emot så många personer inomhus. Utanför hennes fönster på bottenvåningen finns en grässlänt och där satte hon upp ett partytält och la ut filtar på marken. Några medhavda fällstolar kom också väl till pass, när gästerna samlades. Solen gassade och temperaturen höll sig omkring 28-29 grader.
 
 
Matbordet bars ut genom fönstret och där riggades det upp för våffelbak.
 
Eftersom jag är gammal och ovig, fick jag sitta på en vanlig stol med en annan stol som bord. Det gick bra och smakade gott.
 
Födelsedagsbarnet sitter längst till vänster på bilden.
Josefin och Jonne serverar melon mm i det öppna fönstret. När man vill ut eller in i rummet får man klättra genom fönstret. Det går bra för den som är ung och vig. Jag gick runt hyreshuset till ingången, åkte hiss en våning ner och gick hela korridoren till Isabells rum.
 
På eftermiddagen spelade de som ville beachvolleyboll i sanden på Gärdet och badade sedan i Djurgårdskanalen. Kvällens aktivitet var grillning utanför lägenheten. Jag äkte hem innan eftermiddagens aktiviteter drog igång.
 
Härom dagen tog jag fram fläktar och AC. De är enkla att hantera och jag knäppte på. Fläktarna startade direkt, men varför startade inte AC:n? Jag kollade och kollade, började från början, kontakten var isatt ... Så helt plötsligt kom jag på, att kontakten satt i ett grenuttag med timer, som skulle starta flera timmar senare. Ett byte skedde och så startade även AC:n!!! Nu är det skönare inne än ute på dagen på grund av den 30-gradiga värmen. Enkelt, va !!!