Växter

 
Nu är vi i senare delen av juli och de små taniga plantorna har blivit stora och kraftiga. Squashen växer så det knakar och ger rikligt med frukt att skära av.
 
Det här är dagens skörd och lika mycket ligger i kylskåpet. Tur att vänner och grannar hjälper till att äta upp dem.
 
 
Det här skulle ha varit som en blomsteräng för pollinatörerna att kalasa på, men rådjuren gillade växterna också. Jag har en hel familj - mamma, pappa och två nu ganska stora barn - som tar minst en runda varje dygn i min trädgård. De små hoppade upp i trälådan och kunde då lätt förse sig med godsakerna. På altanen har jag nu ställt ihop en del åtråvärda växter och satt upp ett fågelnät framför dem. Hittills har det fungerat.
 
Det är inte snyggt, men det gäller att rädda det som går.
 
 
Krassen trivs också och frodas. Rådjuren tycker om dessa blad, men blommorna får vara i fred för de är gula. Jag var optimist och trodde att halva pallkragen skulle ge mig rödbetor, men nu vet jag att så ska man inte tänka. Även dessa blad gillas av rådjuren och dessutom fick de inte plats p g a krassens framfart. Man lär så länge man lever!
 
Så till något helt annat!
För tre veckor sedan lämnade jag min bil till en ny ägare och min bilkörar-epok är slut. Någon frågade mig om det kändes vemodigt, men NEJ! Jag är väldigt tacksam för alla år som jag kunnat köra bil och är lika tacksam för att slippa nu. Det kändes som en befrielse att slippa tänka på det. Visst kan det ge mig lite logistik-problem någon gång, men resor till läkare på olika håll har löst sig genom att jag fått sjukresekort och jag åker taxi för högst 140 kr, även om det är långt. I övrigt kan jag kosta på mig vanlig taxi-resa ibland för de pengar som jag spar varje månad genom att inte ha bil.
Livet har sina olika faser och jag känner mig nöjd med det som varit och som är nu. Tidigare reste jag gärna till olika håll i världen, men nu är jag nöjd med min lilla värld. Datorn finns ju och ger stor tillfredsställelse med allt som den kan erbjuda.
Ha det gott!